Tisza Tó

  A Tisza-tó különleges, megkapó tája, közelében a Hortobágy a szikes pusztáival, a kivételes növény- és állatvilággal, az ország egyik legvonzóbb vidéke. Az ide látogató megcsodálhatja az egyedi és változatos természeti környezetet, és számtalan szabadidős lehetőség között válogathat: üdülés, strandolás, kerékpártúrázás, vízi sportok (vízisí, szörf, vitorlázás, csónakázás, kajak, kenu, jet-ski), horgászat, vadászat, gyalogtúrázás. Az ökotúrázás hívei vízen és szárazon, kijelölt tanösvényeken, ill. tematikus útvonalakon ismerhetik meg ezt az érdekes élővilágot. A tó a töltéskoronán 2007-ben kiépült kerékpárúton körbejárható. A tómelléki települések népi építészete, művészi kisipara (fazekasság, nyereggyártás stb.) országos hírű. Jellegzetes népviseletük ma már főként a tájházakban látható. A túraútvonalak a Tisza-tó körül található több tájegységen, ezen belül védett területeken vezetnek át: Hortobágyi NP, Nagykunság, Jászság, Borsodi-Mezőség, Hevesi-síkság. A sík terület és a jól kiépített bicikli utak hálózata miatt a terület különösen az idősebbeknek és a kisgyerekeseknek ajánlható.

  A 127 km2 kiterjedésű Tisza-tó hazánk második legnagyobb összefüggő vízfelülete, rendkívül gazdag természeti környezete és növekvő turisztikai felkészültsége révén különleges helyszín a természet-közeli kikapcsolódási formákat keresőknek. Csónaktúrák alkalmával feledhetetlen természeti élmények várják.
   
  A kerékpáros útvonal Európa leglaposabb kerékpárútja, és végig a tó körüli töltés tetején halad; így folyamatosan gyönyörködhetünk a Tisza-tó festői látványában.
   
  A Tisza-tó nemcsak strandolásra és evezésre alkalmas; a jókora víztározót tökéletes minőségű kerékpárút veszi körbe, amely szinte végig a tavat körülölelő töltésen halad. Mivel ez a kiépített bicikliút messze vezet az autóval járható utaktól, ezért igazi békében és nyugalomban tehetjük meg a 65 kilométeres távot.
   
  Családosoknak, gyakorlatlan kerékpárosoknak is kifejezetten ajánlott.

   

  Lugas apartman | tisza-tó | kerékpárbarát szálláshely | akadálymentesített vendégház | kutyabarát apartmanok        Adatvédelem

  © 2017
  Free Joomla! templates by Engine Templates